Mūsų bėgikė – „Baltijos Kelio” bėgime

2019 30 rugpjūčio TPA LS Pasvalio poskyrio informacija

Aktyvi policijos pareigūnė, bėgimo mėgėja, TPA Pasvalio poskyrio narė Jurgita Packevičienė toliau stebina savo entuziazmu. Pareigūnė, kolegė Jurgita, antrus metus dalyvavo išskirtiniame tarptautiniame estafetiniame bėgime „Baltijos kelias“ maršrutu Vilnius – Ryga – Talinas, kuris yra įtrauktas į UNESKO „Pasaulio atminties“ sąrašą. Šio tradicinio, nuo 1991-ųjų Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos organizuojamo bėgimo tikslas – parodyti savo stiprybę, vieningumą, laisvę judėti. Bėgančių žmonių grupė per 3 dienas įveikusi visą, apie 600 km „Baltijos kelio“ kilometražą simboliškai sujungė visų trijų šalių sostines. Šis bėgimas išskirtinis buvo tuo, kad rugpjūčio 23 visose trijose Pabaltijo valstybėse buvo švenčiamas Baltijos kelio 30-metis.

Jurgita, pasakodama apie savo įspūdžius šiame bėgime, teigė, kad dėl ypatingos datos šis, jau 28-ąjį kartą organizuojamas bėgimas, vyko neįprastai. Šiais metais prie 37 estafetinio bėgimo dalyvių pirmąkart prisijungė ir NATO kariai, kurie kartu su bėgikais nešė vėliavas per visas tris Baltijos valstybes. Kaip ir kiekvienais metais bėgikų saugumu intensyvaus eismo keliuose rūpinosi Lietuvos policija,tačiau taip pat tai buvo pirmi metai, kai prie bėgimo dalyvių apsaugos keliuose prisidėjo ir Estijos policijos pareigūnai. Jurgita Packevičienė pasakojo, kad tris dienas trunkantis bėgimas reikalauja dideles ištvermes, dauguma estafetinio bėgimo dalyvių jame dalyvauja nebe pirmą kartą, nes, kaip sako patys bėgikai, šis bėgimas palieka neišdildomus įspūdžius. Smagu, kad šiame bėgime dalyvavo ir daugiau policijos atstovų, jau trečią kartą dalyvavo Lietuvos kriminalinės policijos biuro Administravimo valdybos Pirkimų skyriaus vyriausiasis specialistas Algirdas Striūka, taip pat Latvijos policijos pareigūnė – Jelgavos rajono kriminalinės policijos skyriaus inspektorė Dace Kovalevska, kuri begime dalyvauja 11-ąjį kartą.

Estafetinio bėgimo dalyviai per 3 dienas įveikė 600 kilometrų ilgio distanciją (1 diena – 174 km, 2 diena – 220 km, 3 diena – 206 km).Visi bėgikai kartu nubėgo 3270 kilometrų (1 diena – 1187 km, 2 diena – 1119 km, 3 diena – 1153 km). Jurgita Packevičienė mums atskleidė, kad pati per tris dienas nubėgo 124,23 kilometrus ir pagal nubėgtų kilometrų skaičių iš 37 dalyvių buvo 7.

Bėgimo dalyvius džiugino šiais metais ypatingai entuziastingai juos Lietuvoje palaikantys įvairių Baltijos kelio 30 – mečio renginių dalyviai, kurie juos pasitikdavo sustojus pagerbti Baltijos kelio atmintinose ir pažymėtinose vietovėse, istorinėje 1989 m. trasoje, Vilniaus mieste bei rajone, Širvintų, Ukmergės ir kitų miestelių esančių šalia istorinio kelio teritorijos.

Jurgitos žodžiais tariant, jai buvo smagiausia bėgti gimtojo krašto keliais. Ypatingai nudžiugino Panevėžio apskrities riboje prie bėgimo dalyvių nors ir trumpam prisijungęs kolega, bėgimo mėgėjas Panevėžio VPK Kelių policijos tarnybos vyresnysis tyrėjas Žilvinas Miliukas, su kuriuo ne kartą dalyvavo įvairiuose bėgimo renginiuose. Panevėžyje taip pat bėgikai buvo šventiškai pasitikti miesto centre organizuotame Baltijos kelio 30-mečio renginyje. Pasvalio rajone kaip visad pasitiko ir bėgti padėjo Pasvalio bėgimo mėgėjų klubo ”Vėtra” nariai, gausios sutiktuvės buvo ties Pumpėnų miesteliu ir svetingoje Saločių seniūnijoje. Kitose Pabaltijo šalyse bėgimo dalyviai gausesnį sutikimą turėjo tik sostinėse, Latvijos lietuvių bendruomenė pasitiko bėgikus Rygoje prie Laisvės paminklo, o Estijos lietuvių bendruomenė prie Estijos parlamento rūmų, kur visi sėkmingai finišavę estafetinio bėgimo dalyviai ir buvo apdovanoti. Bėgimo asociacija visus dalyvius, apdovanojo atminimo medaliais bei sertifikatais pažyminčiais vieningai įveiktą nelengvą laisvės kelią, NATO kariai draugiškai įveikto laisvės kelio atminimui bėgikams padovanojo po puodelį ir marškinėlius su NATO simbolika. Kiekvienas bėgimo dalyvis į namus parsivežė ir po kryželį, kurį kiekvienas nešėsi viso bėgimo metu, kartu su tikėjimu,viltimi ir meile Tėvynei, kiekvienas su savo maldomis savo istorijai.

Ir pabaigai visų TPA Pasvalio policijos asociacijos narių vardu Jurgitai noriu palinkėti nenustoti tobulėti, ir kiekvieną kliūtį paversti laipteliu į didesnę sėkmę bei džiaugsmą! Kai kurie žmonės sako, jog tokio dalyko kaip SĖKMĖ nėra, tėra tik rezultatai už savo veiksmus.

1-oje foto Jurgita su Estijos pareigūnais, lydėjusiais bėgikus kelyje

2-oje foto Jurgita su kolega iš  Panevėžio AVPK  – Žilvinu Miliuku

3-oje foto Jurgita su Latvijos policijos pareigūne, Jelgavos rajono Kriminalinės policijos skyriaus inspektore Dace Kovalevska.