Įspūdžiai iš tolimosios Azijos

2015 25 vasario TPA LS Kauno poskyrio narė Aušra Kalvaitytė

DSCN5885 DSCN5934

Du TPA Kauno m. Panemunės PK poskyrio nariai šaltos lietuviškos žiemos vakaras ilgai galvojo kur galima patirti nepakartojamus nuotykius ir štai po 10 val. varginančio skrydžio vasario pirmomis dienomis , staiga pajuto lauke šilumą ir drėgmę, juk tai tropikai- Tailandas. Kaip savo įspūdžiais dalijosi mūsų kolegos -tai nepakartojamas kraštas, jų paparčiai, naktinis gyvenimas…, tačiau šiame krašte mūsiškiai ilgai neužsibuvo ir jau po dviejų dienų patraukė į jų užsibrėžtą kelionės tikslą – Kambodžą.

Sunku aprašyti jų pasakojamas emocijas ir patirtus įspūdžius, tačiau žiūrėdamas nuotraukas, matai ir supranti, kad tai išteis nerealus kraštas su savo gamta, žmonėmis, tradicijomis, valgiais. Kolegų pasakojimų klausėmės per pietų pertrauką, tai iškilo vienas mūsų klausimų: ar skanus maistas – ir žinoma, jie šypsodamiesi pasakė, kad tarakonai nelabai juos sužavėjo, o šiaip, maistas aštrus ir skanus, pavalgę vėl laikia, kada išalks ir vėl galėtų valgyti, be to pilnos gatvės visokių egzotinių vaisių, kurių neparagauti būtų didžiulis nuostolis.

Mūsų keliautojai pasakojo ne tik apie naktinį Kambodžos gyvenimą, kuris virte verda, ne tik apie nepakartojamą jų transporto priemonę „tuktukus“, kuri gali nuvežti kur reikia ir laukti tavęs kiek reikia, tačiau jie pasakodami buvo sužavėti ir šventyklomis, kurių Kambodžoje tikrai daug, statiniai statyti primityviomis priemonėmis, tai didžiuliai akmenų masyvai, stovintys tūkstantmečius, nenusakomo dydžio ir aukščio, sudėtingumo. Gana sunku įvertinti kiekvieną šventyklą atskirai, nes visos jos atrodo įspūdingai.

Stebino vietinių gyventojų kasdienybė – žvejybos įpatumai, namukai ant medinių polių, vietinių vaikų plačios šypsenos, gyvūnai ten tiesiog karaliauja, vietinių policininkų ūgis. Vyrai džiaugėsi, kad jie vietinius policininkus taip pat nustebino savo dydžiu. Akiai neįprasta kasdieną gatvėse matyti daugybę budistų vienuolių.

Labai gaila, bet kai kurios kelionės turi ne tik pradžią, bet ir pabaigą…

DSCN6111 DSCN6061  DSCN5933 DSCN5909 DSCN5906 DSCN5890  DSCN5865 DSCN5861 DSCN5841 DSCN5837 DSCN5823 DSCN5817 DSCN5773