Klaipėdiškių degustacija „Anykčių vynas” gamykloje

2023 6 lapkričio  TPA Klaipėdos poskyrio pirminkas Sigetomas Olšauskas

Artėjant lapkričiui, klaipėdiškiai nusprendė aplankyt Anykščius ir pasižiūrėt, kaip gaminamas lietuviškas obuolių vynas. Tuo tikslu ir apsilankėm „Anykščių vynas“ gamykloje. Kartu su gide, apsirengę „ekspertų“ chalatais, pasižvalgėm po produkcijos priėmimo, apdorojimo ir gamybos cechus, taipogi apsilankėm vyno brandinimo palėpėje. Po netrumpo pasivaikščiojimo po teritoriją ir susipažinimo su gamyklos įstorija, perėjom prie produkcijos degustacijos. Gidės gana įdomiai ir nekasdieniškai papasakojo, kaip ir iš ko pas juos yra gaminamas lietuviškas vynas, sidras ar putojantis vynas, kuo jie skiriasi. Prisėdę prie stalo, tapome degustatoriais, įvertinome skirtingas rūšis ir išsirinkome kiekvienas patį pačiausią, atitinkantį mūsų skonius. Po edukacijos aplankėm „Lajų taką“, pasigrožėjom rudenėjančiais medžių lapais, rudens spalvomis nudažytais miškais ir Šventosios upės vingiais. Pakeliui, jau lyjant rudeniniui lietui, dar užsukom į Taujėnų dvarą, kuris buvo pasiruošęs helauVyno šventimui. Pasivaikščiojom po dvaro parką, užsukom pasistiprint ir pasimėgaut dvaro virtuve. Kol galiausiai temstant, su vyraujančiom rudeninėm nuotaikom, dalindamiesi dienos įspūdžiais, patraukėm namų link.