TPA LS Profesinė komisija LVK studentams pristatė TPA

2021 2 gruodžio TPA LS Profesinės komisijos pirmininkė Laura Zaleskienė

2021 m. gruodžio 1 d. Lietuvos verslo kolegijos Teisės katedros kvietimu Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriaus nariai – TPA LS Profesinės komisijos pirmininkė Laura Zaleskienė ir Policijos departamento Žmogiškųjų išteklių valdybos specialistas, TPA narys Deividas Kerulis Teisės ir teisėsaugos institucijų studijų krypties studentams, kurių dauguma yra dirbantys teisėsaugos institucijose, pristatė Tarptautinę policijos asociaciją, jos istoriją, sandarą, tikslus, veiklos principus, galimybes keliauti, apsistoti TPA namuose visame pasaulyje, pristatė TPA pasaulinį švietimo ir informacijos centrą, įsikūrusį Gimborno pilyje, Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos regione, apie galimybes jame kelti profesinę kvalifikaciją, pristatė galimybes laimėti pasaulinę TPA įkūrėjo Artūro Troop‘o stipendiją, taip pat galimybes dalyvauti įvairiose TPA rengiamose sporto varžybose.

Be abejo, buvo paminėtos pirmosios TPA pasaulinės žaidynės, kurios vyko 2018 Lisabonoje, Portugalijoje, apie ten vyraujančią olimpinę dvasią ir tokių žaidynių tęsinį, kuris arčiausiai vyks 2022 Juodkalnijoje.

Paskaitos metu studentams taip pat buvo pristatytos galimybės kelti savo kvalifikaciją ir žinias Europos Sąjungos teisėsaugos mokymų agentūroje (CEPOL), agentūros organizuojamų mainų programų naudą.

Studentai uždavė daugybę klausimų, susijusių su stojimu į TPA, bendravimu su užsienio šalių TPA nariais, klausėsi realių istorijų apie TPA bendrystę.

Labai tikimės, jog po prezentacijos pagausės Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvoje narių ir mūsų TPA šeima pasipildys naujais bendraminčiais.