Arbatos degustacija, kaip tai daro profesionalai
13 kovo 2025
TPA LS PD poskyrio nariai pavasario pradžią pažymėjo neįprastoje aplinkoje – japoniškos arbatos studijoje – bare „Yugen tea“.
Linksmai nusiteikusi kompanija dalyvavo arbatos degustacijoje modernios japoniškos estetikos apsupty, kurioje ne tik ragavo paruoštų arbatų skonių gausybę, bet ir patys ją ruošė pagal taisykles,
kuriomis reiktų vadovautis norint išgauti visas geriausias šio ritualinio gėrimo savybes. Valandėlę sustoje ir pasimėgavę, patyrę skirtingų japoniškų arbatų skonių paletę, kiekvienas išsirinko savo mylimiausią: vieniems sencha – jauniausių pavasario lapelių žalioji arbata, kitiems genmaicha – žalioji arbata su kepintais mochi ryžiais, tretiems – žaliosios arbatos miltelių matcha. O kiek neįprastų emocijų sulaukė degustacijos vedėjos Giedrės rekomendacija arbatą garsiai šliurpti! Gal šliurpimas Lietuvoje vertinamas kaip nekultūringas elgesys, bet tik ne Japonijoje. Pasirodo, čia – tai gero
tono ženklas, kuriuo parodoma, jog labai skanu, be to, šliurpiant atsiskleidžia geriausios arbatos skonio savybės.
Na, o pabaigoje someljė Giedrė pasiūlė suvalgyti po arbatos žolelių pritraukimo likusius lapelius, paskanintus sėklytėmis. Pasirodo – tai visai skanu.
Nestandartiškai pasibuvę kartu, visi poskyrio bičiuliai vieningai pripažino, kad tai buvo vienas įdomiausių pasibuvimų kartu.