Apie TPA LS metų pabaigos Konferenciją ir Šilutės poskyrio 20-metį

2016 7 gruodžio TPA LS viceprezidentė Rasa Stasiulaitienė

Tradiciškai, metų pabaigoje Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriaus nariai renkasi į visuotinę konferenciją, kurios metu ne tik aptariamos aktualiausios temos, bet ir pasidžiaugiama laimėjimais bei pasiekimais. Šiais metais šeimininkų vaidmuo atiteko Šilutės poskyriui, kuris kaip tik ruošėsi minėti jaunai skambantį, bet, kaip poskyriui, jau solidžiai atrodantį 20-metį. Atvykę iš tolimiausių Lietuvos kampelių, svečiai netruko į pamario kraštą atvežti ir tikrą žiemą. Tačiau, kaip, manau, daugelis sutiks, šiltas šilutiškių, Ryčio ir jo komandos priėmimas, greitai nutolino mintis apie sudėtingą būsimą kelią namo.

Konferencijos metu sveikinimo žodį taręs Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pasidžiaugė, kad policijoje vykstančių pokyčių laikotarpiu TPA galima drąsiai vadinti draugais, kurie nenusisuko esant sunkumams, liko ištikimi propaguojamoms vertybėms ir tikslams.

TPA LS prezidentas Vytautas Pliuskus pirmiausia paskelbė, kokie poskyrių pirmininkai buvo perrinkti naujoms kadencijoms, kokie išrinkti nauji…

2016 m. išrinkti nauji pirmininkai: FNTT poskyryje – Mindaugas Kūlokas, Kupiškio – Virginijus Umbra, Marijampolės – Lina Montvilaitė, Panevėžio m. – Gintaras Šaltis, Rokiškio – Ričardas Stanys (naujas – senas), Skuodo – Edvardas Domarkas, Vilkaviškio – Živilė Prasauskienė ir Utenos – Daina Martinėnienė. 2016 m. perrinkti tie patys pirmininkai: Kalvarijos poskyryje  – Marius Mieščionaitis, Pakruojo – Sidas Šumskis, Vilniaus – Rolandas Šepetys, Tauragės – Remigijus Tekorius, PD – Algis Kojala, Lazdijų – Ilka Cibulskas, Klaipėdos – Sigetomas Olšauskas, VST – Deividas Kerulis, VSAT – Pavelas Staškevičius.

Vėliau Prezidentas išsamiai apžvelgė TPA 61 pasaulinį kongresą, įvardindamas pagrindinius strateginius organizacijos uždavinius, problemas, su kuriomis susiduriama, pristatė pagrindinius pranešimus, jose pateiktą informaciją. Pasidžiaugta, kad Lietuvos skyrius savo aktyvumu išlieka vienas matomiausių skyrių pasaulyje. Taip pat Lietuvos skyrius gavo apdovanojimą už vieną geriausių TPA interneto svetainių „Gold Website Award 2016”, jau 10-ą kartą Lietuvos skyriaus atstovai iškovojo Arthur Troop stipendiją. Šįkart nominante tapo Kauno rajono poskyrio narė Ieva Janavičiūtė (išsamią informaciją galite rasti TPA LS interneto svetainėje „Apie TPA pasaulinį 61 kongresą Naujojoje Zelandijoje“).

TPA LS generalinis sekretorius Vytautas Jasiulevičius pranešimą orientavo į metinės veiklos apžvalgą, organizacinės veiklos aktualijas, narystės dinamiką. Pasidžiaugė tuo, kad šiais metais tikrai gana tvarkingai buvo mokami nario mokesčiai už ateinančius metus, kad tvarkingai vedama kompiuterizuota TPA narių apskaita. Priminė, kad bent iki pavasarį įvyksiančio TPA LS Suvažiavimo visi poskyriai sušauktų savalaikius savo poskyrių visuotinius narių susirinkimus, perrinktų, ar išrinktų naujas valdybas. Papasakojo apie TPA Lenkijos skyriaus X kongresą, ten įvykusius naujosios valdybos rinkimus. Kaip jau įprasta, nebuvo pamiršti ir TPA asocijuotų narių grupės Gruzijoje pasiekimai, pasidžiaugta, jog, kaip kad pastaraisiais metais nuolat , tokiuose renginiuose dalyvauja ir kolegos iš Gruzijos. Pasidžiaugta tuo, kad rugsėjo 30 d. įvyko labai skaitlingas (dalyvavo apie 700 dalyvių) steigiamasis suvažiavimas ir kad jau spalio 31 dieną Gruzijos Juridinių asmenų registre įregistruota Gruzijos Policininkų Asociacija, o vienas šios asociacijos steigėjų ir valdybos narių Irakli Kadagidze yra kartu Konferencijoje. Kaip žinia, įvyko apmaudus nesusipratimas ir kitas, kartu vykęs į šią Konferenciją TPA asocijuotų narių grupės Gruzijoje aktyvistas ir vienas Gruzijos Policininkų Asociacijos steigėjų Zurab Maisuradze, daugeliui TPA LS narių gerai žinomas iš birželį vykusio sąskrydžio Ignalinoje, kur jis aktyviai dalyvavo ir garbingai atstovavo savo šalį, šįkart buvo sulaikytas Vilniaus oro uoste…

TPA LS viceprezidentė Rasa Stasiulaitienė pristatė ką tik iš spaustuvės atkeliavusį spalvingą TPA LS 2016 metų žurnalą, jame esančias jau įprastas ir naujas temas.

TPA LS asocijuotos grupės Gruzijoje atstovas Irakli Kadagidze savo pranešime pasidžiaugė Lietuvos parama ir palaikymu įsiliejant į TPA šeimą. Minėta, kad nuolat augantis narių skaičius liudija, kad TPA idėjos yra artimos kolegoms iš Gruzijos ir be Lietuvos skyriaus pagalbos tokio progreso, judėjimo į priekį nebūtų buvę. Labai tikimasi, kad jau kitais metais TPA Gruzijos skyrius bus priimtas kaip pilnateisis narys į pasaulinę TPA šeimą.

TPA LS viceprezidentas Rimas Leleckas anonsavo, kad startuoja Tarptautinis TPA fotokonkursas, supažindino su pagrindinėmis taisyklėmis (detalesnes jau yra paskelbtos) ir paragino aktyviai dalyvauti, ypač naujokus.

Kas dar nudžiugino visus… ogi 2017 metų pažymėjimai, nauji žurnalai ir lipdukai.

Vakarinė renginio dalis greitai pakeitė dalykines mintis į šventinę nuotaiką. Šmaikštus renginio vedėjas kartu su Šilutės poskyrio siela Ryčiu Kostiuška ir grupe „Vairas“ tirpdė aplinkui viską, išskyrus sniegą. Šventės metu TPA LS prezidentas apdovanojo aktyviausius ir ilgamečius Šilutės poskyrio narius. 2016 metų nominacijas už aktyvią veiklą TPA „nusinešė“ Ignalinos poskyris (buvęs sąskrydžio organizatorius) ir Vilniaus poskyris (būsimas sąskrydžio šeimininkas). Kadangi tradicija ieškoti metų „grynuolių“ mūsų vis dar neapleido, tai dėmesiu buvo apgaubti tie, kurių darbas yra tikrai matomas ir vertinamas.

  • Metų startuoliu tapo FNTT poskyris.
  • Metų FotoGrafu – Eugenijus Onaitis. Šis nominantas yra „atsakingas“ už spalvingą šių metų TPA žurnalo viršelį.
  • Metų stabilumo garantu tapo TPA LS iždininkė Gražina Žekienė, kurios pastovumas ir ištikimybė stebina jau ne vieną TPA kartą.
  • Už TPA gretų gausinimą buvo apdovanota TPA LS asocijuot narių Gruzijoje grupė, kuri per metus pateikė didžiausią naujų narių skaičių. 
  • Vakaras buvo ilgas ir kupinas sveikinimų, gerų emocijų ir šaunios muzikos. Daugelis tiesiog pamiršo, kad laukia ilga kelionė namo… ir toli gražu ne per kopas. Tiesiog sunku buvo palikti vietą, kurioje šurmuliavo draugystė, šypsenos ir šaunūs renginio šeimininkai. Ačiū, šilutiškiams… ir gražių artėjančių Švenčių.