Susitikimai su neeiliniais žmonės ir žavi ir užburia

2009 5 kovo

(TPA LS gen. sekretorius R.Matonis)

Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriaus Vilniaus m. poskyris tęsia susitikimų ciklą su įdomiais žmonėmis.

Paskutinėmis besibaigiančios žiemos dienomis vilniečiai į susitikimą pasikvietė vieną žymiausių šalyje sėkmės mokytojų Algirdą Karalių. Susitikimo, kurį galima pavadinti net mini-seminaru, metu lektorius išdavė sėkmės formulę ir konkrečius žingsnius, kurie palengvintų siekti pačių ambicingiausių tikslų, atsikratyti baimių, kurios stabdo mūsų visų galimybes. A.Karalius papasakojo kaip kliūtis paversti galimybėmis, kaip improvizuojant, lanksčiai apeiti sunkumus ir kliūtis savo gyvenimo kelyje, nustoti žiūrėti į problemas ir pradėti matyti naujas galimybes.

Susitikimo pradžioje gana keistai atrodė lektoriaus siūlomi apsikabinimai, palinkėjimai ir kitos keistenybės. Tačiau po valandos Vilniaus ir Policijos departamento poskyrių nariai atvirai pasakojo vieni kitiems savo svajones, kurios susitikimo pabaigoje jau neatrodė nerealios.

Po savaitės vilniečiai jau rinkosi pasiklausyti kito neeilinio žmogaus, prestižinio Dakaro ralio dalyvio Antano Juknevičiaus pasakojimų apie alinančias trijų savaičių lenktynes Pietų Amerikos dykumoje. Negausiai susirinkusius narius charizmatiškasis Antanas tiesiog užbūrė savo paprastumu, tikėjimu, energija. Unikalios nuotraukos iš lenktynių trasų ir neįtikėtinos istorijos privertė pamiršti laiko tėkmę, tad pora valandų šio visame pasaulyje žymaus lenktynininko pasakojimų prabėgo tarsi kelios minutės.

Pasak A.Juknevičiaus, dalyvavimas šiame ralyje – tai savo galimybių išbandymas. Neįmanoma įsivaizduoti šio maratono jame nesudalyvavus, todėl labai sunku papasakoti tai, ką jaučia lenktynininkai kovodami su dykuma. Besiskirstydami nariai kalbėjosi, kad su nekantrumu lauks kitų metų sausyje vyksiančių lenktynių, kurias galės stebėti jau žinodami nemažai šio ralio subtilybių.